Klæd dig efter din kropsform

Krops form hvilken en er jeg

Det har jeg skrevet om før.

Kvindekroppe, kropsform er lige så forskellige og unikke, som vi er som personer. 

Uanset om du har for meget mave, brede hofter, stor barm, tynd, høj, lav, kortlivet eller langbenet. Der findes masser af tips til, hvordan du visuelt, kan få det bedste ud af din kropsform.

Du kan Google dig til mange svar

Men du kan aldrig google dig til din mave fornemmelse.

Noget af det man kan google kan bruges, og andet er bare med til at skabe mere forvirring. Det vil jeg gerne give dig et eksempel på her. Hvis jeg skulle goggle min kropsform, så vil jeg kunne gå under betegnelsen, rund, buttet, firkantet, x-form.

  • Buttet/rund, fordi jeg har former.
  • Firkantet, fordi mine hofter og skulder er lige brede.
  • X-form fordi jeg, selvom jeg har mave, dog har talje.

Når jeg googler disse betegnelser, så vil der f.eks. stå, -at hvis jeg er buttet/rund, vil jeg have små bryster, min mave vil være større end bryst, slanke ben. Hvis jeg googler firkantet, vil jeg have små bryster, ingen talje, være høj, lige bred over skuldre som hofte. X-form vil jeg have store bryster og stor bagdel🤔Er jeg allerede forvirret, ja total.

Fælles for 2 af dem er, at jeg skal bruge empiresnit.

Empiresnit

er bluser, kjoler hvor skæring går under barmen og der ofte er fylde på stoffet, som dækker mave. Se eksempler på billeder.

Og Ja, jeg har prøvet de her snit. Hvis ikke jeg passer på, kan jeg hurtigt få lavet fejlkøb her. Det der bl.a. sker, er at jeg kommer til at se endnu mere buttet og rund ud. Min overkrop kommer til at syne større. Så her ved jeg, at selvom moden siger, ballon ærmer med empiresnit, så er det total “no go” for mig.

Jeg har stået i butikker med bluse/kjole i det snit, og mange vil sikkert sige, at det klæder mig godt. MEN, og nu skal du være opmærksom, uanset hvor mange komplimenter, hvor meget jeg googler, hvor mange der synes det er klædeligt til mig, så får jeg ikke den her WOW følelse. Så nej, allerede her ved jeg, at det snit skal jeg passe på, når jeg shopper.

En lille øvelse du kan prøve derhjemme.

Stil dig foran spejlet og tag et billede som jeg har gjort her. Skriv ned de fordele du har, fordele som du gerne vil fremhæve og de ting du gerne vil nedtone. Næste gang du skal shoppe, så find noten frem og lad det være en hjælp. Mange shopper efter hvad der er mode lige nu, og glemmer lidt, om det gør noget godt/skidt for deres kropsform. Det ender ofte med et fejlkøb.

Få styr på din kropsform

med et Garderobetjek. Få styr på din kropsform, ud fra det tøj du har i din garderobe. Det er en stor hjælp, at få kigget sit tøj igennem, og finde ud af hvilke snit der passer til en. Du vil fremover blive bedre til at spotte de gode køb fremfor dårlige køb.

Kiggede du med i min instagram stories, så vil det være den nederste billede jeg vil gå efter, hvis jeg skulle vælge mellem de modeller jeg lagde op. Hvorfor, fordi de andre var langt fra min stilkerne, alt for mange flæser. Men havde de været min stilkerne, så vil snittet heller ikke passe i forhold til min overkrop.

De bedste garderobe hilsner Rikke😊

Posted on: februar 12, 2023, by :